Verdt å vite om Penny skateboards

Vil du vite hva patentert plast betyr? "Nickel"? "22" mot 27 "" Durameter "?" ABEC-7 "?" Konkave "?" Truck "?" Penny deck "?" 78a eller 83a "?

Penny skateboards er både et merke og et begrep. Etter at Ben Mackay begynte å produsere plast skateboards i Australia, har begrepet Penny Board blitt et begrep som brukes til alle mindre plastskateboard. Derfor kan mini cruiser (som egentlig er riktig navn) også brukes som synonym. Vi vil prøve å forklare de mest brukte uttryk nedenfor. Har du spørsmål eller kommentarer, er du velkommen til å kontakte oss.
   
 

1) Penny Deck

1.1 Penny Deck / Introduksjon


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Det finnes 2 størrelser av penny board decks. Det klassiske og det litt større Penny Nickel skateboardet (Big Mamma). Forskjellen mellom de to deckene er lengden, bredden og viktigst stabiliteten.

Penny Classic: 56cm (22”) x 15cm (6”)
Penny Nickel (Big Mamma): 69cm (27”) x 19cm (7.50”)
 

1.2 Penny Deck / Lengde


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Decket på en klassisk penny board er relativt liten og gjør det enkelt å ta med. Det gir deg god plass til å pushe, men bare nok plass til å cruise ned til strandpromenaden. Takket være sin korte lengde er det ellers veldig fleksibelt dekk, ikke overdrevet fleksibelt og fremdeles gir litt stabilitet. Imidlertid viser videoer ofte at folk kjører over sine penny skateboard med bilen uten å bli skadet - kalt "bottoms out".

Decket på en Penny Nickel board er lengre og minner meg om en longboard. Komforten er høy og det er lettere å stå på - spesielt for nybegynnere og personer med store føtter.
 

1.3 Penny Deck / Materiale


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Et penny skateboard er formet som et lite surfbrett med en kicktail i den ene enden. Dekket på et penny skateboard er laget av plast som gir den litt fleksibilitet.

Noen merker annonserer med patenterte plast (Penny, Naked, Globe), Transparent Plast (Sunset, Annox), eller bare nylon. Materialet på en plastdekk fra et penny board er nesten det samme. Mange plater produseres i de samme fabrikkene, men med forskjellige merker, derfor har ikke patentert plast ikke direkte innvirkning på kvaliteten.

Ofte blir stivheten til billigere brett lagret lite, mens stivere plast brukes til gjennomsiktig penny board decks. En stiv-penny board deck er mer stabil enn en fleksibel penny board dekk.
 

1.4 Penny Deck / Grip Pattern


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers Kjøp Griptape


De fleste penny skateboards er designet for å være lett å ta hvor som helst. Metoden til å holde føttene godt fast på brettet på en penny board veldig enkelt, med et grep mønster som er dannet i selve plasten. Dette mønsteret kalles ofte vaffelformet eller vaffel non-slip.

Penny Board's grep er forskjellig fra et vanlig skateboard som bruker griptape (en form for sandpapir) som kan være vanskelig for uvante hender, men gir bedre grep. Det er også mulig å kjøpe vanlig griptape spesielt laget for pennyboard å passe penny board deck.
 

2) Penny Hjul

2.1 Penny Hjul / Størrelse (diameter)


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Størrelsen på et pennyhjul er basert på hjulets diameter. Det er vanligvis 59mm, enten det er lengre dekk (Naked Big Mum, Penny Nickel) eller ikke. Denne størrelsen er en god blanding mellom komfort og manøvrerbarhet, som du vet fra alle minicruisere og penny boards.

Penny hjul med større diameter er mer komfortable som de enkelt kjører over ujevnheter og småstein. På den annen side er de mindre tilbøyelige til å bli raskere og mer klumpete.

De mindre penny hjul bytter retning enkelt og raskt, men er mer ustabil når du kjører over ujevnhet.
 

2.2 Penny Hjul / Hårdhed (durometer)


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Et penny board hjul hardhet måles på durometer skalaen fra 0 til 100A, hvor 100A er den tøffeste.

Myke penny board hjul gir komfort og lettere å kjøre over ujevnheter. Deres holdbarhet er kortere, og friksjonen mot substratet er større.

Harde penny board hjul gir mer fart på grunn av mindre friksjon, men mindre komfort.
 

2.3 Penny Hjul / KiteNorge Anbefaler


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Skal jeg velge 78a, 80a eller 83a? Du må velge mellom vekten og grunnlaget for cruising. Jo mer du veier, jo mer motstand gjør hjulene mot veien. Vær derfor oppmerksom på at myke hjul bærer raskere enn hardt.

God overflate med ny asfalt kan håndtere hjul med hardhet 80a eller 83a.

Hjulene 78a til 80a er mest egnet for moderat til ujevn  asfalt.

(Merk - det anbefales alltid at nybegynnere ikke tar sin første tur på grov / ujevn asfalt)
 

3) Penny Kulelagre

3.1 Penny Kulelagre / Introduksjon


Gå til Index Køb Mini-cruisers


Penny skateboard kulelagre muliggjør jevn rullende bevegelse med minimal friksjon Kulelagre består av 6, 7 eller 8 kula festet mellom indre og ytre rase. Kulene holdes i konstant avstand fra en CmsContainer eller et bur. Kulelagre er ofte lukket og beskyttet av en eller to skjold.

Montering: Hvert hjul bruker to kulelager. Det er presset et kulelagre inn i hver side av hjulet og er adskilt av et kulelager spacer. Kullagerindustrien er den samme som for longboard, scootere og skateboards
 

3.2 Penny Kulelagre / ABEC


Gå til Index Køb Mini-cruisers


Kulelagre er vurdert / kategorisert av ABEC (Annual Bearing Evaluation Committee) systemet, også kalt "presisjon lagre". Kulelagre er vanligvis vurdert med en verdi fra 1 til 9 (noen produsenter kommer til og med med ABEC-11 kulelager!). Høye verdier betyr at kulelagrene er laget med høy presisjon (høy verdi = tett toleranse = dyrere leie). Dette betyr imidlertid IKKE å leie uten vurdering er dårlig!
 

3.3 Penny Kulelagre / Kulelagre spacer


Gå til Index Køb Mini-cruisers


Betydningen av kulelagrenes spacer inne i hjulet blir ofte undervurdert. Med riktig spacer får du et glatt rullende hjul, samtidig som du opprettholder et langt liv på kulelagreneGenerelt får du også bedre kvaliteter.

De fleste hjul vil fungere godt med en 10mm spacer. Noen produsenter vil imidlertid anbefale en bestemt bredde på spaceren. Uansett hva du velger, må du aldri kjøre uten spacer.

Den opprinnelige spaceren i mange penny board er laget av tynn aluminiumDisse spacer kan enkelt klemmes eller presses for å gjøre dem mindre. Dette er ikke egnet for kulelagrene og akselen. Det anbefales derfor å bytte til en stålspacer hvis du opplever et lignende problem.
 

3.4 Penny Kulelagre / Spacer for bred


Gå til Index Køb Mini-cruisers


Hvis spacer er for bred, og du skyver kulelagren inn i hjulet, kan man oppleve å skyve outer race innover, mens inner race skyves utover på grunn av spaceren. Dette medfører unødvendig friksjon og vil senke hjulet og redusere kulelagerets levetid.

Symptomene på å bruke en for stor spacer på din penny board er følgende:
Sakte roterende hjul, ødelagte kulelagre.
 

3.5 Penny Kulelagre / Spacer for smal


Gå til Index Køb Mini-cruisers


Hvis du ikke har noen spacer, eller bare en spacer er det for smal på den penny skateboard, du kan opplever at det indre race skyves innover mens ytre race er på plass. Dette forårsaker unødvendig friksjon og vil gjøre penny hjulene tregere og redusere kulelagrenes levetid.

Symptomene på å bruke en smal spacer er som følger på penny board:
Langsomt roterende hjul, ødelagte kulelager, må stramme akslene igjen og igjen.
 

4) Penny Trucks

4.1 Penny trucks / Introduksjon


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers Se Trucks


En penny board truck består av følgende deler:

Baseplaten er platen montert på penny deck, og dessuten også den delen der alle andre komponenter på trucken står fast. Baseplaten (og hele trucken) på penny boards kan være utformet med farge eller ikke. Dette kan forårsake litt problemer hvis du vil bytte hjul eller kulelagre. Det anbefales kun å kutte overflødig maling hvis det gir deg problemer.

Hengeren med aksler er montert på grunnplaten og gir trucken sin mobilitet. Hengeren gir opphav til en grad av frihet som avhenger av vinkelen til kingpinnen.

Kingpin er sentrert i en sandwich av bushings og truck arm - den tar sikte på å holde de nevnte på plass; Pivot Cup - En liten kopp passer inn i truckens baseplate og lar hengeren bevege seg jevnt og nøyaktig.

Speedrings: Disse små skiver er plassert på begge sider av hjulet når de klemmes på lastebilene. De tillater deg å stramme akselmutrene dine uten å skade kulelagrene dine. På penny skateboards brukes enten et sett på utsiden eller et sett på begge sider av kulelagrene.
 

4.2 Penny trucks / Kvalitets trucks vs billige trucks


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Det kan være veldig vanskelig å se hva kvaliteten på en penny board truck er, og det er enda vanskeligere å skille trucks på penny boards. Du kan skille mellom gode og mindre gode på vekten, merket og spesielt bushingene (se neste avsnitt)
 

4.3 Penny trucks / Penny Bushings


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Bushings på dårlig penny boards er ofte veldig vanskelig og det er ikke mulig å skru på riktig måte. Det er vanligvis fordi produsenten ikke har prøvd produktet, men vil bare lage en billig board raskt..

Bushings bør være relativt myke, mellom 75a (veldig myke - lette personer) og 85a (tyngre personer). Hvis du har en myk bushing, er det mulig å stramme den slik at penny board blir stabilere. På den annen side, hvis du har en bushing som er for vanskelig, kan du løsne det litt, men ikke mye før du faktisk deler hele trucken.

KiteNorge kan stå innne penny boards fra merkene NAKED, Globe, Penny, Story, Annox. Vi garanterer at bushings er av god kvalitet og lett å rotere.
 

5) Penny vs Nickel


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Spørsmålet som alle spør oss. Skal jeg velge Penny Classic eller Penny Nickel?

Som du vet, er Penny Classic og Penny Nickel (Big Mom) de to størrelsene som penny boards blir gjort i. De to brettene som nesten ligner på bilder, har faktisk svært forskjellige egenskaper, noe som betyr at du tenker bra før du kjøper. Penny Classic og Penny Nickel har samme hjul, lagre og bushings, men har forskjellig størrelse deck og trucks. Nedenfor kan du se hva forskjellen mellom de to boards er.

SpecsPenny ClassicPenny Nickel
Lengde: 56cm (22") 69cm (27")
Bredde 15cm (6.0") 19cm (7,5")
Vekt 2000 gram 2500 gram
Truck 7,62cm (3") 10,2cm (4")
Hjul diameter 59mm 59mm
Begynner (aldrig skatede) Vanskelig Let
Stabilitet Dårlig God
Speed Dårlig Middel
Barn Medium Medium
Lett å ta med God Medium/dårlig
Surf feeling God God


Som vist i tabellen ovenfor, gir den ekstra lengden på Penny Nickel board og trucks mer stabilitet og er mye mer egnet for en nybegynner som aldri har prøvd et skateboard før. Hvis du derimot lærer å kjøre på en penny klassiker som ditt første skateboard, kan du kjøre alle skateboards.

Penny Nickel er mer klumpete og ikke ganske enkelt å ta i klasserommet. Størrelsen gjør det tyngre og mer stabile å kjøre på - derfor kan det også håndtere mer fart.

Hvis du er vant til longboard eller skateboard, kan den lille plattformen på en penny klassiker føle seg veldig uvanlig. Hvis du har store føtter samtidig og er glad for litt ekstra fart, bør du velge Penny Nickel.
 
 

6) Penny vs Skateboard

6.1 Penny vs Skateboard


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Penny board og skateboads er ikke det samme!

Det er en stor forskjell mellom et penny board og en vanlig skateboard. Det er hovedsakelig fordi de er ment for to helt forskjellige ting.

Et penny board er designet for cruising og transport med god komfort. Dermed myke hjul, høy ABEC verdi og medium flex i dekk.

Et skateboard er designet for skateparker hvor brettet får mange slag. Derfor er styrke, vekt og grep i fokus. Det oppnås på skateboards ved å montere harde hjul, lavere ABEC verdi og en helt stiv dekk uten bøyning.
 

7) Penny vs Longboard

7.1 Penny vs Longboard


Gå til Index Kjøp Mini-cruisers


Penny board og longboard er nesten det samme.

Det er ingen forferdelig stor forskjell mellom en cruiser longboard og enpenny board. Den største forskjellen er størrelsen, men ellers er de to brettene designet for det samme. Nemlig for cruise, transport og moro på gaten med god komfort.
Begge brettene har myke hjul, kulelager med høy ABEC verdi og middels fleks i dekk. Derfor kan du oppleve et penny board som en shrunk longboard.