Hjul

Vare 1 til 24 av totalt 46

per side
Side:
  1. 1
  2. 2

Vare 1 til 24 av totalt 46

per side
Side:
  1. 1
  2. 2

Størrelser

Hjulene på longboard er viktige for kjøring. Det er størrelsen og hardheten til hjulene du må lete etter.

Hjulstørrelsen bestemmer hvor raskt du kan akselerere og hvor mye fart du kan oppnå. Hvis du velger et mindre hjul, vil du kunne akselerere raskt, men hastigheten din vil være vanskelig for deg å opprettholde lenge. Men hvis du velger store hjul, vil du oppnå stor fart i lang tid, men med langsommere akselerasjon. I tillegg, med store hjul vil du få en mer komfortabel tur som disse er bedre på tøffe overflater. Et longboard er lettere å snu med små hjul enn med store. Hjulstørrelser svinger fra ca. 50-100 mm i diameter.

Hardhet

Hjulets hardhet er viktig for grep, slitasje og fart. Hvis du velger harde hjul, vil du få høyere toppfart fordi de er mindre motstandsdyktige og de vil vare lenger. Dessverre går det ut over grepet på veien med harde hjul, så du vil ha litt mykere hjul for bedre grep. Mjukt hjul bidrar også til å gi en mer komfortabel kjøretur, da de absorberer noen av vibrasjonene som kommer under kjøring. Myke hjul kan også bryte med for mye friksjon.

Hardheten i hjulene er målt i durometer. Jo lavere durometer, jo blødere er hjulene. Durometerspekteret er mellom ca. 70A - 100A.

Holdbarhet

Hvis du vil slide, er de harde hjulene veldig gode for det, da de lett glir ut. Hvis du foretrekker cruise og bare kjøre stille, er store myke hjul trolig best. Ved downhill kan man tro at harde hjul ville være de beste, men det er faktisk bedre hvis hjulene er litt mykere, for i høy hastighet vil du ha bedre grep i sving.Så når du velger hjul, må du kanskje gå på kompromiss for å få det som passer deg best.

NB: Husk at longboard-hjul også blir bryt, når det brukes, så tenk på det hvis du kjøper virkelig myke hjul!

Hjul durometer og diameter guide:

Freestyle: 60-70mm, >84A
Cruising ved god asfalt: 70-80mm: 75A-85A
Cruising ved dårlig asfalt (fliser, mange store huller i vejen): 75-85mm: 74A-81A

Carving: 70-80mm: 75A-85A

Sliding: 70-80mm: 85A+
Downhill: 80mm+: 74A-84A