Trucks

19 artikler

per side

19 artikler

per side

Hva er trucks

Hvilke trucks du må velge for longboard? Trucks betyr mye for styringen av longboard og du må være oppmerksom på om de passer på decket ditt.  Longboard trucks er vanligvis bredere enn skateboard trucks, da de må være i stand til å matche den bredere longboard deck. Hjulenes plasering avgjør hvor bredt trucken er. Vanligvis er hangeren mellom 150 mm og 180 mm, men de er ned til 100 mm og opptil 210 mm. Som regel betyr jo bredere hangeren er, jo mer stabil er longboardet, men på den annen side vil den ha en verre svingradius. Noe annet som betyr noe for hvordan trucks skal fungere er bushings som er inne i trucksne dine.

Innstillinger
 

Trucksne dine kan også få andre funksjoner hvis deres baseplate er plassert forskjellig. Baseplate er hvor trucksne dine er montert og bestemmer hvordan vinkelen er i forhold til boardet og asfalten. Når du velger trucks, er det viktig at de er brede nok, ellers vil hjulene slå på siden av dekk, kalt "wheelbite". For å unngå wheelbite, kan du legge riser pads som løfter longboardet litt opp mellom truck og deck. Men dine trucks skal ikke være for store, ellers er det en sjanse for at du vil sette føttene på hjulene mens du kjører. På trcuken er en kingpin hvor bushingene dine sitter. Du kan vri denne kingpin slik at du kan kontrollere hvor mye longboard skal vende. Jo vanskeligere du strammer, den harde den vil snu.

NB: Vær oppmerksom på at trucksne dine er brede nok slik at de ikke rammer kanten av decket, men at de ikke er for brede, slik at du ikke legger føttene på hjulene mens du kjører.

Guide til hanger størrelse:

90mm – 110mm: for Boards med en lengde på 65 – 80cm
110mm – 150mm: for Boards med en lengde på 80 – 100cm
Større end 150mm: for Boards lengere end 100cm