SUP Padleåre

Vare 1 til 24 av totalt 25

per side
Side:
  1. 1
  2. 2

Vare 1 til 24 av totalt 25

per side
Side:
  1. 1
  2. 2
Du kan ikke bruke SUP-boardet ditt ganske mye uten en padle. I prinsippet kan du padle deg selv med en bambuspinne. Å finne den rette padle kan være vanskelig, men det er faktisk veldig viktig å velge riktig hvis du vil ha mest mulig ut av utstyret ditt. Nedenfor vil vi gi deg et innblikk i verden av padler for SUPs.
En SUP padle består av 3 deler - håndtaket, skaftet og selve bladet. Håndtaket kan utformes på litt forskjellige måter, men er veldig individuelt.

Skaftet er stangen mellom håndtaket og bladet. Skaftet kan være laget av aluminium eller karbon / glassfiber. Aluminium er veldig stiv og slitesterk, men tyngre enn karbon. Karbon og glassfiber er mer fleksible og kan utformes med forskjellige stivheter. At en karbonaksel er fleksibel gir taket et elastisk potensial som er økonomisk for ditt energiforbruk.
Akselen kan være endel eller 2-3 delt. Dette er viktig for hvor lett det er å transportere. Den 2-3 delte SUP padleren kan også settes i høyde, så passe mer. Det blir imidlertid mer skrøpelig og fleksible på ufordelagtige punkter. Du kan lære mer om høyden på din padle på det enkelte produkt.

Bladet er platen som berører vannet som skyver fremover. Her har formen på bladet en innvirkning på hvordan vannet skyves vekk. Hvis overflaten som presser vannet, er utformet for å være et lite spiss, skjærer bladet raskere gjennom vannet, og du kan ha mer tid (bedre akselerasjon). Bredden på bladet er også viktig da det avgjør hvor mye vann du trenger for å bevege seg for å komme framover. Et tynt blad har bedre akselerasjon, og du kan ta mer tid med høy effekt. Et bredt blad er godt når du trenger å holde høy hastighet.
Du må velge bredden på bladet basert på vekt og styrke. Hvis du veier litt og har mindre styrke, bør du velge en slank mens en tyngre og sterkere person kan håndtere et bredt blad.

Vil du vite mer om padler for SUP, vennligst les vår SUP guide.