Shop By

Vare 1 til 24 av totalt 635

per side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Vare 1 til 24 av totalt 635

per side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Quick Skateboard Guide

Skateboarding er en gammel sport som har blitt utøvet av skatere i alle aldre. Over tid har sporten forandret seg mye, omkring form, utseende og bygningsdesign av skateboardet. I dag har skateboarders laget sin egen subkultur som nyter hverandre. Når du velger skateboard, er det viktig å gjøre det klart for deg selv hva du vil ha det til. Et klassisk skateboard er designet for triks, mens longboards er mer laget for cruising. Skateboards av plast (penny) er litt av en blanding mellom skateboards og longboards fordi de er små med myke hjul. Nedenfor vil vi fokusere på det klassiske trikseskateboardet.

Byggingen av decket er viktig for holdbarhet. Treet er ofte laget av kanadiske Ahorn som er det sterkeste treet. Den individuelle trefaner holdes sammen av lim. Varmherdet lim er svakere enn kaldt herdet lim.

Størrelsen på skateboard-decket må avhenge av føttestørrelsen. Små skostørrelser (under størrelse 38) skal ha et skateboard som er ca. 7 ". Middels størrelse (størrelse 38-43) skal se etter en 7-7.5 skateboarddekk. Har du større føtter, må du ha et dekk over 7,5 ".

Når du velger skateboard trucks, må de samsvarer deckbredden (se våre skateboard guide for mer). Kvaliteten på trucken følger ofte prisen, og det er en god ide å velge anerkjente merker. En truck må kunne grinde, men vær ikke så tung at det gjør det vanskelig å pope skateboardet.

Hardhet og størrelse er nøkkelordene når du velger et skateboard hjul. Hardheten på skateboardhjulene måles på durometer skalaen (f.eks. 100A). Harde hjul ruller raskere og varer lenger, de er igjen mer følsomme overfor uregelmessigheter. Myke skateboardhjul gir en mer uniform tur og er foretrukket for skateboarding. Store hjul ruller raskere og velges av street skateboarding, mens mindre hjul gir bedre balanse (mindre tyngdepunkt) og er derfor foretrukket av street skatere.

Du må ha 8 kulelager for dit skateboard (2 i hvert hjul). Kuleagerkvaliteten er rangert globalt på ABEC-skalaen. ABEC 3-5 er standard og brukes på mange skateboards. ABEC 7-9 brukes ofte til boards som skal rulles raskt og med rampeskateboardere. Jo høyere ABEC-verdien, desto mer nøyaktig er kulelageret konstruert. Dette får det til å fungere bedre.

Hvis du vil lære mer om skateboards, les vår store skateboard guide. Ellers er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice som er klar til å svare på dine spørsmål.