Paddle:
En paddle kan kjøpes i en bestemd lengde, noe som er mer egnet for de mer erfarne padleboardere som dyrker SUP som sport. Du kan også kjøpe en paddle som kan justeres, som er ideell for fine turer på vannet eller generelt lek med SUP boardet. Det er mange forkjellige typer padler. De vanligste padlene er de billigere aluminiums padler, som vanligvis er 3 delt eller 2 delt. I tillegg er det glassfiber og karbon padler hvor en glassfiber paddle er mye billigere enn karbon. Årsaken til dette er at karbon padler er lettere og mye stivere enn både aluminium og glassfiber. Jo høyere en prosent av karbon, desto lettere og stivere. For både aluminium, glassfiber og karbon padler gjelder der at, jo flere leddene padlen består av, desto større er friksjonen. Som resulterer i mindre ytelse og fremdrift.
Pump:
En nyere trend er oppblåsbare SUP -brett, ettersom de er lettere å lagre og like enkle å bære rundt. For å kunne bruke denne typen SUP -kontroll trenger du en pumpe som er egnet for å pumpe luft til din SUP. Tilgjengelig med trykkmåler og slange.
Leash:
En ganske ekstraordinær ting å ha for hånden når du har kjøpt en SUP og vil gå ut på vannet og padle bort er en bånd. Et bånd er smart å ha, slik at SUP -en ikke går fra deg mens du er på vannet. Det anbefales at den har samme lengde som din SUP.
Reparasjonssett:
Det er veldig godt å ta vare på SUP -en slik at den ikke plutselig får for mange slag eller lignende, noe som betyr at du ikke kan komme deg på vannet og padle. Et reparasjonssett med forskjellig innhold som du enkelt kan bære rundt og enkelt reparere og administrere din SUP bør være nødvendig.
Vesker:
Det er alltid godt å ta vare på SUP -brettet ditt. Å ha en pose vil kunne gjøre dette enda bedre, i tillegg til å beskytte din SUP vil også gjøre transporten av SUP -brettet så mye lettere når du er ute på vannet og padler bort på en tur.
Dekkmateriale:
Totalt er det to grupper for SUP -brett. Hard SUP og oppblåsbar SUP. Dette er de få som velger å kjøpe harde SUP -brett nå til dags. Grunnen til dette er at de er utrolig dyre og av ringkvalitet, noe som gjør dem lettere å bryte. På samme måte er de for tunge og veldig tungvint å bære rundt i forhold til oppblåsbare SUP -brett. Derfor anbefales det å velge en oppblåsbar SUP i stedet. Det gode med en oppblåsbar SUP er at den er lett å transportere, laget av mer holdbart materiale og generelt mye bedre på vannet. Det finnes to typer oppblåsbare SUP -plater. Enkeltlags SUP og tolags SUP. En to-lags SUP er dyrere, men også mer holdbar og med bedre ytelse sammenlignet med en enkelt SUP.
Konstruksjon:
Konstruksjonen av en SUP er viktig fordi den utgjør den største delen av styrets stivhet. Målet er alltid å være så innstilt på stivheten på hardboardet. Alle brettene er laget av et topp- og bunnlag av PVC smeltet med såkalte dryppsting (tynne nylontråder). Nedenfor kan du lese om de tre typene:
En SUP uten ekstra lameller eller forsterkninger for konstruksjon av dryppsting kalles a
Single skin
. Dette er den enkleste og mest fleksible konstruksjonen, som også er veldig transportabel på grunn av den lave vekten.
Hvis dryppstingene er forsterket med en klebende overflate som PVC -lag kan lamineres på, oppnås en lett konstruksjon som er stivere enn individuelle hudkonstruksjoner. Dette er en fusjonsdesign kalt
Light Weight (LW)
. FUSION -designen kalles også av noen produsenter
MSL eller FLT
. Et brett med et slikt design er en middels til høy ytelse SUP som ligger mellom enkelt og dobbelt skinn når det gjelder stivhet og vekt.
Hvis du bruker single-shell-konstruksjonen som kjerne og laminerer et annet lag PVC på toppen og bunnen, har du en mye stivere konstruksjon som kalles
Double Skins
. Det här är för pro-performance-kort, som kommer närmast hårdbordens styvhet! Dessutom är konstruktionen mer motståndskraftig mot stötar och rivor. Det kräver extra material och arbete, vilket gör det dyrare.
Nå forstår du konstruksjonen av brettet og hvorfor toppen og bunnene er viktige. Du bør også ta hensyn til hvordan sideveggene / skinnene er bygget. SUP -kort må håndtere høyt trykk, være stive og ha stabilitet; Derfor er det viktig at produsenten har designet skinnene med slitesterke materialer. Noen merker informerer deg ikke om skinnene - ofte fordi det er en enkelt jernbanekonstruksjon. Dette betyr at sideveggene er laget av et tynt PVC -lag som ikke øker styrken eller stabiliteten til brettet. Kvalitetsplater er konstruert med en dobbel skinnekonstruksjon med et tetningslag som forbinder topp og bunn. Et ekstra og bredere lag er laminert på tetningslaget for å gi styrke, stivhet og stabilitet. Sideveggene til en SUP med doble skinner kan håndtere slag og riper mye bedre sammenlignet med enkeltskinner SUP.
Lengde:
Den totale lengden på din SUP. SUP -plater er tilgjengelige i mange lengder og former. Når du velger en SUP, er den faktiske lengden ikke det viktigste merket som vanligvis følger tilpasset tilstrekkelig volum og SUP -brettform, som begge betyr mye mer når du velger en SUP.
Bredde:
Total bredde på SUP -kortet. SUP -plater er tilgjengelige i mange bredder og former. Når du velger SUP, er bredden i seg selv ikke så viktig å tenke mye på fordi den ofte kommer med nok volum, noe som betyr mye mer for valget av SUP.
Tykkelse:
Den totale tykkelsen måles av SUP -brettet. Det er vanligvis ingen store forskjeller mellom tykkelsene på SUP -platene. Tykkere SUP vil også veie litt mer, noe som gjør det vanskeligere å oppnå hastigheter så raskt som en SUP -kontroller med mindre tykkelse.
SUP -vekt:
Totalvekt på SUP -brettet. Ulike størrelser SUP -plater vil veie underordnet. Avhengig av hva SUP -brettet brukes til, spiller vekt en mindre rolle når det gjelder å veie mindre eller mer, det er det beste valget for deg når du går ut på vannet og padler en tur.
Volum:
Volumet på SUP -kortet. Volum er en veldig viktig faktor når du velger en SUP. Dette er fordi det er en indikator på hvor mye drivkraft en SUP har. Hvis du er til den tyngre padleutøveren, må du ha en SUP med mye oppdrift (høyt volum). Omvendt gjelder det samme for de som veier mindre. SUP -er med høy volum er ikke like manøvrerbare, så det er veldig viktig å ha valgt riktig SUP, med et volum som passer din vekt.
Anbefalt last:
Den anbefalte maksimale belastningen er et uttrykk for hva SUP -kortet kan håndtere uten å gå på kompromiss med ytelsen. Vi er et team av profesjonelle surfere, vi har faktisk en verdensmester blant oss. Vi har testet vårt SUP -bord og kan derfor gi våre kunder den beste veiledningen. Anbefalt vekt er vår vurdering av hvilket kg du kan bruke SUP -kortet på og av. Ofte kan et brett håndtere mer vekt enn vi anbefaler, ettersom vår anbefaling er at du får den best mulige opplevelsen på ditt SUP -brett. Det anbefales også å kjøpe en SUP som er for stor og kan håndtere mye hvis du vil bruke SUP til et cruise eller turnering, da du derfor vil ha økt stabilitet.
Maximal belastning:
Dette er den maksimale belastningen (vekten) som denne SUP kan håndtere. Det er viktig å ha valgt riktig SUP med riktig volum for deg, slik at du ikke går opp for mye i vekt eller har noe veldig tungt på vannet. Hvis det er mulig, flyter kanskje ikke SUP -kortet ordentlig og vil sannsynligvis synke.
Treningsnivå:
Det er veldig viktig å velge et SUP -brett som passer ditt nivå. Noen brett er beregnet for bruk av erfarne utøvere, mens andre er mer nyttige for flere nivåer. Din SUP -opplevelse vil generelt bli forbedret med et brett som passer deg perfekt.
Flat vann:
Flat og vindstille vann uten krusninger som du ofte opplever på innsjøer eller elver. Å seile på flatt vann med SUP er perfekt for de som ønsker å slappe av og nyte SUP.
Bølger 0-50 cm:
Kan være flat, men har vanligvis krusninger, dvs. små bølger / skumbølger nær strenger eller nær stranden. Disse veldig myke bølgene er de mest optimale for alle som vil prøve å surfe på bølgene og oppleve mange timers moro med SUP -surfing.
Bølger 50-200 cm:
Det er for det meste for proffsurfere som vet hva de kan ønske seg og trenger på vannet. De absolutt minste trenger dette når de kjøper SUP -brettet sitt.
Race:
Løp er en form for SUP -surfing, der det er bedre fart og mer stabilitet. Derfor vil de fleste se på turene sine, også kalt Touring, og for de som ønsker å bevege seg raskt fra A til B. Race SUP -er er mer spisse og veldig retningsstabile, noe som betyr at du ikke trenger å endre så mye mellom sider når du padler.
2 Personer:
Her er det sannsynlig at det er mulig å være 2 personer på SUP så lenge anbefalt vektgrense ikke overskrides. En 2 -personers SUP er smart for foreldre som vil ha et barn på vannet eller hundeeiere som surfer på hunden om bord.
Tracking:
Sporing handler om et SUP -bretts evne til å bevege seg direkte på vannet. Race og Touring SUP-er er generelt flinkere til å glide på vannet enn et brett for kondisjon eller allround. Hvis du er lett å navigere, har du vanligvis ingen problemer med å spore uansett hvilket brett du er på, mens tyngre seilere gjør det lettere ved å signere midtfinnen med et rotert søk eller bare legge til flere finner.
Stabilitet:
Stabilitet refererer til hvor stabilt et SUP -kort er og hvordan det føles. Jo lengre og lengre brettet ditt er, desto mer stabilt er det. Men det skal sies at brede brett ofte er korte og lange brett er smale, så hvis du starter, må du finne den rette balansen mellom lengde og bredde. En annen viktig faktor i forhold til stabilitet er oppdrift. Hvis du vil ha høy stabilitet, trenger du en SUP -guide som glir høyt på vannet. En siste ting som betyr noe er utformingen av brettet. Alle SUP -plater med doble lag er stabile enn enkeltlags SUP, ettersom tykkelsen gjør brettet sterkere og mer solid.
Manøvrerbarhet:
Manøvrerbarhet måles i hvor bra brettet er på å følge padlebevegelsene og hvor bra det er å snu. Det kan være vanskelig å manøvrere et veldig langt og tungt brett, mens de kortere og lettere brettene lett kan endre retning.
Stivhet:
Stivhet har en direkte effekt på SUP -brettets generelle ytelse, så det er super viktig å sørge for at sømmen din er sterk nok. En ikke-stiv SUP synker i vannet i stedet for å flyte på det og vil til slutt gjøre opplevelsen din mer komplisert og mindre morsom. Vi anbefaler vanligvis et dobbeltlags SUP med et standard trykk et sted mellom 15-25PSI. Det ekstra laget gir bedre stivhet og en generelt bedre surfefølelse.
Konstruksjon:
Utformingen av et SUP -kort er viktig fordi det utgjør hoveddelen av brettets stivhet. Målet er alltid å komme så nær stivheten til et hardboard. Alle platene er konstruert av et topp- og bunnlag av PVC smeltet med såkalte dropstitches (tynne nylontråder). Nedenfor kan du lese om de tre typene:
Uten ekstra laminering eller forsterkninger for dropstitch -konstruksjonen kalles det
Single skin.Det er den enkleste og mest fleksible konstruksjonen som også er veldig transportabel på grunn av den lave vekten.
Hvis dropstiches er forsterket med en klebende overflate som PVC -lagene kan lamineres på, oppnås en lett konstruksjon som er stivere enn enkelt hud. Dette er en FUSION -design kalt
Light Weight (LW).FUSION -designen kalles av noen produsenter
MSL eller FLT. Brettet med denne designen er et middel til et høytytende brett som ligger mellom enkel og dobbel hud når det gjelder stivhet og vekt.
Hvis du bruker enkelt hudkonstruksjon som en kjerne og laminerer et annet lag PVC på toppen og bunnen, kalles en mye stivere konstruksjon
Double Skins. Dette gir en høy pro ytelse som kommer nærmest stivhet i hardboard! I tillegg er konstruksjonen mer motstandsdyktig mot støt og rift. Det krever ekstra materialer og arbeidskraft og er derfor dyrere.
Oppblåsbare kamre:
Det er to typer. En
enkeltkammer
system board är, som namnet antyder, ett board som består av en uppblåsbar kammare som utgör hela boardet. Fördelen med detta är att du helt enkelt behöver pumpa boardet från en ventil och att det har många års livslängd jämfört med dubbla kammarboard med flera svaga punkter. Dessutom möjliggör den enskilda kammaren ett enhetligt tryck genom hela boardet.
Et brett med
doble kammer
system, består av to separate kamre. Opprinnelig var målet å oppnå større sikkerhet hvis ulykken var ute og du punkterte på åpent hav. Realiteten er at alle punkteringer feier, og du vil kunne lande selv med en enkelt kamera SUP som mister luft. Senere ble teknologien for økt stivhet markedsført, men det kan være tvil om introduksjonen av mer oppblåsbare deler kan øke stivheten, når delene fortsatt kan bevege seg i forhold til hverandre. Det har blitt diskutert om dobbeltkammerteknologien var litt mer et skrivebordsprosjekt enn en realistisk design.
Oppfyller CE -merkingen kravene?
CE -merking er en europeisk samling av standard sikkerhetsinstruksjoner. Hvis SUP ikke oppfyller kravene, er det sikkerhetsmangler. Hvis din SUP oppfyller kravene, kan du forvente at sikkerheten vil være førsteklasses, blant annet kan du få hjelp og bli slept til kysten av andre båter. CE-kravene til SUP følger direktivet EN 15649-1-2-7 og kalles "Flytende fritidsartikler for bruk på og i vannet".