Decks Only

Vare 1 til 24 av totalt 72

per side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vare 1 til 24 av totalt 72

per side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Det er en viss parameter å ta hensyn til når du velger deck. Det finnes mange forskjellige typer deck som er tilgjengelige i forskjellige størrelser og med andre flex. Hver form og størrelse har sin fordel og ulempe, avhengig av hvad rytteren ønsker av longboardet.
 

Longboard lengde guide:

70cm – 96cm (28”- 38”) –> Slalom, Transport, Cruising, Freestyle.

96cm – 107cm (38”- 42”) –> Carving, Transport, Cruising, Downhill.

107cm og op (42”) –> Transport, Cruising, Downhill, Sliding.Hva slags longboarding?

Hvis du finner det vanskelig å finne ut hvilket deck du bør ha, kan det være lurt å begynne med å lese om hva typen longboarding du vil kjøre. Når du har funnet ut hvilket område du tilhøre når det gjelder din longboard-stil, blir det lettere for deg å finne et riktig board! Selvfølgelig bør det sies at man enkelt kan gjøre flere disipliner, og samtidig ha et board som passer begge stiler, men hvor man må gå på kompromiss med longbordsegenskaper.

Flex

Begynn med å se på flex i boardet. Flex er stivheten på decket, og du kan føle det ved å stå  på longboardet og merke hvor mye det gir til vekten. Med et board med mye flex kan du føle at det vil synke mye mer ned når du står på det, sammenlignet med et brett med litt flex eller ingen, som motsat er stivere og du vil ikke synke nær så mye ned. Stive deck brukes ofte til sliding, downhill og freestyle, da det er god respons i dem, og det gir god stabilitet og kontroll. Du vil ha godt respons i decket når du gjør raske bevegelser. Du må heller ikke sette så mye energi inn i et stivt board før det vil reagere på ens bevegelse og for eksempel begynne å snu. Hvis du vil ha et mykt deck, blir egenskapene reversert. Her vil det ha en langsommere respons, og boardet vil være mindre stabilt når du kjører fort med det, men på den annen side vil det være morsommere å kjøre. Når du cruise, carver og surfer vil du ha et deck med mer flex, som du vanligvis vil ha en behagelig tur når du kjører nedover veien. Decks med mye flex fungerer som suspensjon når de kjører over ujevne overflater. Din vekt vil også avgjøre hvor mye fleks du trenger. Som regel må du ha mindre fleksibilitet, jo mer veier du, for å kompensere for den ekstra vekten som blir lagt ned i longboard. De fleste longboards i det er utarbeidet hva de er gode på. Og så er flexen gjort riktig for dette. Tar du for eksempel. Madrid Big Foot r decket laget for cruising, carving og downhill. Tar du i stedet Madrid Goat Sucker er decket stiv og derfor bedre for freeride, sliding.

Konkav , flat eller convex

Når du ser etter deck, bør du også være oppmerksom på hvordan decket bøyer fra den ene siden til den anden når du ser boardet fra forsiden. Her ser du etter tre begreper: konkav, flat og convex. Når du ser konkaven på boardet fra forsiden, kan du se at boardet bøyer som en "U", slik at sidene bøyer oppover, mens senteret senkes. Det er en fordel å ha litt konkav i boardet for å låse føttene bedre når du står på den, slik at de ikke går så bra. Du vil også kunne få en bedre følelse av hvordan longboards kanter er, og da vil du være fri for å se ned på boardet hele tiden. Den eneste ulempen er at føttene blir vanskeligere å bevege seg rundt. Et flat deck er hvor sidene og midten er på samme nivå. En konveks deck er baksiden av den konkave deck. Her bøyer sidene seg i forhold til senteret. Disse kan brukes til slalom.

Former på longboard deck
 

La oss nå se på noen av de forskjellige typer longboards som eksisterer. De mest populære former for longboards når du ser dem er pintail boards som er dråpeformede og symmetriske board. Pintaildeck er laget slik at hjulene ikke rammer sidene, kalt wheelbite. Symmetriske board er gode hvis du lager 180 graders sving, så longboards kan aldri slå "feil".

Når du ser deckene fra siden, er det noen flere former å bestemme seg for. På pintail deck kan du få: flat, camper og rocker. Flatdeck er helt vanlige standarddekk, som er helt flate. Camperdeck bøyer seg opp fra nesen til halen, og de er vanligvis svært fleksible for carving. Rocker deck bøyes nedover, slik at midtpunktet også senkes. Du vil kunne få bedre stabilitet både før, etter og under svingninger.


Symmtriske longboards

På symmetriske board er det flat, dropped og wedged. Sett fra siden er en symmetrisk flat board bare flat, akkurat som en flat pintail. Et dropped deck, som navnet antyder, er et deck som senkes. En dropped deck senkes, fordi man vil ha et lavere midtpunkt, men siden basisplaten for trucks 

ligger på en høyde over jorden anerledes enn det man ønsker, er det ved en dropped deck to forskjellige høydenivåer, for å kompensere for det nedre deck, hvilken på samme tid kan brukes med vanlige trucks. Et wedged deck har også to høydeforskjeller for å få et lavere senterpunkt. Forskjellen fra et dropped deck er at trucksne er montert på skrå slik at midten også kommer til å være på bunnen i forhold til trucksne.

Videre noen deck med droptrough, som også kan redusere den totale midtpunkt med truckken, som går gjennom decket i stedet for under decket.

Tykkelsen på boards lar deg se hvor mange lag det har. Ply er et konsept av hvor mange lag boaret er laget av.