NKD Explorer Carbon / Fiberglass SUP Paddle


Tilgjengelighet: På lager

Vanlig pris: 1 948,70 kr

Special Price 973,70 kr

{"attributes":{"148":{"id":"148","code":"choose_size","label":"Choose Size","options":[{"id":"1718","label":"3-piece","price":"0","oldPrice":"0","products":["12867"]}]}},"template":"#{price}kr","basePrice":"973.7","oldPrice":"1948.7","productId":"12866","chooseText":"Velg et alternativ...","taxConfig":{"includeTax":true,"showIncludeTax":true,"showBothPrices":false,"defaultTax":25,"currentTax":25,"inclTaxTitle":"Inkl mva"}}

* Påkrevde felt

Produktbeskrivelse
Produktomtaler
Størrelsesguide

Guide til valg av SUP paddle

what size to choose your paddle for SUP

Størrelsesguide for SUP paddles

Når du velger SUP paddle og skal til av bruke den, er det veldig viktig at den har riktig størrelse. En paddle som ikke passer deg, kan forårsake muskelbelastninger eller gjøre SUP turen litt vanskeligere. Derfor er det viktig at du nøye velger en SUP paddle, som har en størrelse som passer deg. 

Vær oppmerksom på at noen paddles er justerbare og du har derfor muligheten til å sette den i høyden.

Du kan finne den riktig lengde på SUP padlesn din ved å måle din egen høyde og deretter legge til 10 eller 20 cm avhengig av om du skal padle i bølger eller ikke. Hvis du padler en dag når det ikke er noen bølger, har du mest sannsynlighet for å ha strukket ben og SUP padlen din bør derfor være ca. 20 cm høyere enn deg. Hvis du padler på bølger, må du bøye knærne litt for å holde balansen og SUP padlen din bør derfor være ca. 10 cm høyere enn deg.

Materiale

Når du velger en SUP paddle, er det vigtig at du er klar over hvilke muligheter du må velge mellom. De tre typiske er aluminium, glassfiber og karbon. Nedenfor kan du se hvilket prisnivå du kan forvente fra produktene.

Merk at denne tabellen kun er veiledende.

Aluminium 500-750 kr.
Fiberglass 1000-1250 kr.
Karbon - henholdsvis 20%, 70% og 100% 1250-4350 kr.


Effekt

Når du velger hvilket materiale SUP padlen din skal være, er det verdt å vite hvilke materialer som har best mulig effekt på vannet.

Vær oppmerksom på at figuren nedenfor kun er veiledende.Modeller av SUP paddles

I tillegg ti lde forskjellige materialene finnes det også flere forskjellige modeller av SUP paddles. En henholdvis one-piece, two-piece og three-piece. De tre SUP paddl modellene har hver sin fordeler og ulemper, som du bør vurdere før du velger en SUP paddle.

Fordeler Ulemper
One-piece

En one-piece SUP paddle er den mest dynamiske av de tre muligheter, da den ikke har noen justeringshåndtak, som skaber friksjon når du er ute og padler.

En one-piece SUP paddle er ikke justerbar, noe som gjør det vanskelig å transportere og reise med.

Two-piece

Med en two-piece SUP paddle kan du justere lengden slik at den passer til høyden. Samtidig kan toppen fjernes.

Two-piece SUP padlen kan deles i to, men kan fortsatt være vanskelig for alle å reise med. Samtidig kan justeringshåndtaken også forårsake irritasjon hvis padlen brukes i lang tid, avhengig av typen. Noen SUP paddle justeringshåndtak gjør friksjon hver gang du tar et trekk med padlen, dette ødelegger dynamikken og kan irritere mye.

Three-piece

En three-piece SUP paddle kan justeres og skilles både på toppen og bunnen, noe som gjør det optimalt å reise med.

Three-piece SUP padlen har to justeringshåndtak, noe som gir mye friksjon på vannet og dermed reduserer dynamikken.


Justeringshåndtak på two-piece og three-piece SUP paddles - Topp og bunn

Hvis du har valgt en SUP paddle med to eller tre deler, må du være klar over hvilken type justeringshåndtak din SUP paddle har.

Det er totalt 4 forskjellige typer håndtak, to i topp og to i bunn.

Håndtak i topp - Rett klikk lukkning og låse lukkning:

Hvis SUP padlen din har en rett klikk lukkning, vil du finne at skaftet ditt aldri vil passe helt etter at den er justert. Dette kan forårsake stor irritasjon, for eksempel å padle en lengre tur.

SUP paddles med låse lukkning er de som føler best. Her åpner du bare låsen og hev skaftet henholdvis høyere opp eller ned og lås deretter igjen. Du kan gjøre dette uten å bekymre deg for overflødig plass som vil irritere armene dine.

Håndtak i bunnen - Rett klikk lukkning og skjev lukkning:

Rett klikk lukkning er funnet i bunnen og forårsaker de samme komplikasjonene som i toppen. Skaftet kan aldri bli sittende helt med denne typen lukkning, men i stedet har overflødig plass som skaftet kan bevege seg på. Dette forstyrrer ikke bare dynamikke, men kan også irritere grepet på skaftet.

En SUP paddle med skjev lukkning har i motsetning til rett klikk lukkning, muligheten til å lage en såkalt konisk lukning, noe som betyr at den ikke har så mye overflødig plass som på lang sikt vil forårsake irritasjon.


Har du noen tvil, er du alltid velkomme til å kontakte oss her. 

Lengde:

Lengden på SUP-padlen din anbefales å passe høyden din for å få mest muligt ut av SUP-turene. SUP-paddles lengden skal typisk være mellom 10 og 20 cm lenger enn høyden din, men det kan være forskjeller i dette, avhengig av kjørestilen din på vannet. På en SUP tur i bølger anbefales det at SUP padlen din er ca. 20 cm høyere enn deg, mens ca. 10 cm passer bedre for en tur i bølgene, da det krever en mer bøyd stilling. 

Vekt:

Det er viktig at SUP padlen ikke veier for mye. En lett SUP paddle gjør det mye morsomt å padle. De lette SUP paddles er vanligvis laget av karbon. De letteste paddles er laget av 100% karbon, men er også dyrere enn paddles med for eksempel 70% eller 20% karbon. De aller fleste SUP paddles er laget av aluminium som er slitesterkt, men også tyngre enn karbon. Et mellomliggende alternativ er fiberglass SUP paddles, som er tyngre enn karbon men lettere enn aluminium.

Skaftmateriale:

Det er forskjellige materialer som skaftet til SUP padlen din kan være laget av. Den typiske SUP paddle er laget av aluminium, som er slitesterk, men også tung. Det er også lettere skaft, for eksempel glassfiber eller karbon. En karbon skaft er veldig lett, avhengig av om du kjøper 20%, 70% eller 100% og gir også større tilfredshet når du padler på SUP boardet ditt.

Bladmateriale:

Det er forkjellige materialer som bladet på SUP padlen din kan være laget av. Den typiske SUP paddle er laget av aluminium, som er slitesterk, men også tung. Det er også lettere blad, som glassfiber, karbon eller plast. Et blad med karbon eller glassfiber er lettere enn aluminium og gir også større tilfredhet når du padler på SUP boardet ditt. Når du kjøper en karbon paddle, er det imidlertid viktig å være oppmerksom på hvor mange % av padlen sin, som faktisk er karbon, som noen karbon paddles har plastblad. 

Paddle Type:

Når du velger en SUP paddle, er det vigtig å finne ut hva det er beregnet på. Noen paddles er designet for bølger, andre for race, men de fleste er ment for allround/cruising. En SUP paddles for race har vanligvis et større blad, da det skal kunne trekke mer vann med hvert trekk. En SUP paddles til bølger, derimot har vanligvis et lite blad som det burde være lettere å håndtere når bølgene tvinger deg til å bevege deg raskt. Imidlertid vil de fleste SUP paddles ha et mellomstort blad som passer på den største gruppen av padlere, som den er mer allsidig. 
Spesifikasjoner
Lengde 183 - 223 cm
Vekt 750 g
Aksematerial Carbon
Bladmaterial Fiberglass
Blad størrelse 43 X 19 cm
Type: 3-Piece SUP Paddle