23 artikler

per side

23 artikler

per side

BMX- og Mini BMX sykkel

Sykkel sporten BMX har eksistert i noen år. I løpet av årene har BMX-sykkelen utviklet seg og endret seg, men karakteristikken vil alltid være en sterk stål- eller aluminiumsramme og noen kraftige dekk.

Avhengig av hvilken sport syklen skal brukes for, er BMX-sykler tilgjengelig i forskjellige størrelser og materialer. Hvis du ser på det, kan sykkel sport BMX deles inn i to idretter, som hver krever to forskjellige typer sykler; Racing BMX og Freestyle BMX.
I tillegg til de to hovedtyper av BMX har Mini BMX-sykler også blitt svært populære og er spesielt egnet for triks i skateparker og gater, men kan ikke brukes til racing. Mini BMX er spesielt populær blant de små barna, da sykkelen er veldig liten. Selv om en Mini BMX er veldig liten, er den fortsatt populær blant både barn og voksne i gaten, fordi sykkelen er hip og kul og ofte sett som en samlerobjekt.


Racing og Freestyle – BMX cykler til alle behov 
BMX Racing er inspirert av motocross og er en sykkel sport som kjøres på motocross-lignende spor, spesielt designet for formålet. BMX er en populær familiesport fordi den kan utføres av nesten alle aldersgrupper. BMX har også blitt svært populært de siste årene blant jenter og kvinner. Racing BMX sykler har vanligvis en aluminiumsramme og en hjulstørrelse på 20 ".

Innen Freestyle BMX er det forskjellige måter å bruke sin BMX sykkel på. Det kalles blant annet Street, Dirt and Flatland. Utvalget av disse syklene kan variere og gjøres i forskjellige materialer. Ofte er disse BMX-syklene laget av et tyngre materiale, men også et mye mer holdbart materiale enn aluminium. Det er for eksempel Ramme laget av kromoly og Hi-Ten stål.
Hjulstørrelse er tilgjengelig fra 16 '' - 20 '' men 16 '' - 18 '' er dedikert til BMX-sykler og hjulets størrelse på 20 '' er ment å vokse.Historien om BMX 
På 1980-tallet vokste bruken med BMX-sykler over hele England. Ungene begynte å bruke sine vanlige sykler off-road og et helt nytt marked ble opprettet! I 1985 kom Freestyle BMX spesielt på banen, og det var nå flott å stilte BMX med skinnende kromfarvede håndtak og andre lir.

I California var USA raskere og allerede på 1970-tallet var inspirasjonen fra motocrossen stor og BMX kom inn på bildet. I 1972 ble filmen "On any Sunday", en dokumentar om motorsykkelsport, raskt blitt populær og anerkjent. Denne filmen antas å være utgangspunktet for hele BMX-bølgen i resten av verden!
BMX har igjen funnet sin vei inn i ungdommene, og både Racing BMX og Freestyle BMX er svært populære.